torsdag, november 30, 2006

Den märkliga förbannelsen över barnens leksaker

Under fyra veckors tid har jag haft ett litet experiment som nu nått sitt slut. Tänkte här kort rapportera resultatet av experimentet.

Experimentet har visat följande: varje gång under dessa veckor som vi haft en avtalad tid på morgonen - bvc, lekplatsträff med en kompis, öppna förskolan, sagostund eller liknande - så har min dotter inte velat gå någonstans för hon tycker att hennes leksaker är så ofantligt roande, att hon vill sittapå sitt rum o leka själv och är hur nöjd som helst med det. Det är bevis 1.

Vidare har det varit på det viset att de dagar då jag bestämt att vi ska vara hemme på förmiddagen - för att lillebror behöver vila i lugn i ro, för att vi ska baka bröd, för att skyn öppnat ett vattenfall ute eller liknande - då avskyr samma dotter samma leksaker, inte en endaste av dem kan tänkas roa henne det minsta och hon vägrar att ens beträda sitt rum med en endaste fot. Det är bevis 2.

Då återstår endast för panelen här att med de framlaggda fakta räkna ut den kvarstående frågan: Varför?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hihi, det kanske kan vara så att hon börjat komma in i trotsåldern kanske... :-)
Maja är allmänt tvärtemot just nu och alltsomoftast när man minst vill det, tex när man ska iväg och har en tid att passa el.dyl.