måndag, april 14, 2008

Eva Cassidy

Efter det att Marie på Maries Mat skrivit om vad hon lyssnar på (och mycket överensstämde med vad som går här hemma) var det någon som kommenterade på hennes inlägg och tipsade om Eva Cassidy. Jag lyssnade på en låt på Youtube och sedan dess har jag varit fast. Denna människa, vem det nu var, som tipsade om Eva kommer jag alltid att vara tacksam till.

Eva Cassidy dog 1996 i cancer och har sålt miljoner skivor nu på senare år, långt efter sin död. Hon sjöng jazz, blues, pop, country. Vissa låtar är bättre än andra, men alla är de mer eller mindre magiska. Kvinnan hade en sällsynt talang, så mycket står klart. Hon skrev inte mycket musik själv, men hon gjorde varje sång hon sjöng helt till sin egen. Vissa övar hela livet för att lära sig sjunga som hon kunde göra live, lite småförkyld.

Helst skulle ni höra allt nu med en gång och gå lyckligare från datorn, men här är en jazzig tolkning av låten You’ve changed. Som någon skrev i en kommentar, ”The most sublime 05:02 piece of music I have heard, she is such a sad loss.”

Njut. Njut.

1 kommentar:

Anonym sa...

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our
community. Your web site offered us with valuable information to work on.
You have done an impressive job and our whole community
will be thankful to you.
Also visit my blog post : click through the following internet site